Een individueel mindfulnessprogramma waarin je de basis legt voor meer ontspanning in je leven. Je leert anders te kijken naar (vervelende) gebeurtenissen in het leven, waardoor je minder blijft malen of piekeren. Je hoofd wordt rustiger, je krijgt meer concentratie en je ervaart daardoor meer rust. Je voelt je evenwichtiger, reageert luchtiger op gebeurtenissen en voelt je daardoor optimistischer en positiever.

Draait jouw hoofd overuren? Denk je tijdens het werk aan de boodschappen en tijdens het avondeten aan de vergadering? Lig je wakker met piekergedachten? Vraag je je vaak af wat anderen over je denken? Bedenk je steeds wat je anders had kunnen doen of wat je beter had kunnen zeggen? Wil je ontdekken hoe je je hoofd rustiger kunt krijgen?

Veel mensen hebben veel ballen in de lucht en willen alles graag goed doen. Ze vragen zich af of het wel goed was wat ze deden of zeiden, waarom het niet goed gingen wat iemand nu precies bedoeld had met die ene opmerking? Ze zijn, kortom, de hele dag aan het denken, en oordeel aan het vormen over alles wat er gebeurt en een reactie aan het bedenken op dat net bedachte oordeel. Vaak zonder zich hier bewust van te zijn. Het gaat allemaal helemaal van zelf, op de automatische piloot. Veel van al deze gedachten komen steeds weer terug. Iedere dag opnieuw. Dat geeft spanning en ongemak.

Dat kan anders en beter!

Stel je voor dat je veel meer rust in je hoofd hebt. Dat dagelijkse beslommeringen en gebeurtenissen veel minder negatieve energie met zich meebrengen. Dat je dit soort dingen met rust en ontspanning opvangt. je werkt met energie en plezier! Je voelt je goed en je hebt zelfvertrouwen. Je ervaart rust en vrijheid in je taken en werkzaamheden. ’s Avonds heb je nog energie voor je kinderen, gezin, hobby of vrienden. De mensen om je heen en jij zelf herkennen je weer zoals je echt bent.

Persoonlijke begeleiding om je verandering te ondersteunen

Om te werken met plezier en met zelfvertrouwen, moet je eerst weer meer energie krijgen. Zodat je weer helderder kan denken en met zelfvertrouwen kan ontdekken welke toekomst beter bij je past. Veel mensen doseren hun energie niet voldoende en hebben iedere keer dat het beter gaat gelijk weer een terugval. Dat gaat met moedeloosheid en nieuwe stress gepaard. In het wandelcoachprogramma Werken zonder Stress, ontvang je persoonlijke begeleiding om de vermoeidheid achter je te laten. Je krijgt meer energie. Je krijgt inzicht in jouw energiebronnen en energielekken en je krijgt een beeld van de toekomst die echt bij je past.

Het individuele mindfulness programma levert je het volgende op:

 • Meer rust in je hoofd
 • Je kan je beter concentreren
 • Je kan beter omgaan met stressvolle gebeurtenissen
 • Je bent evenwichtiger en dat merken mensen.
 • Je bent minder vatbaar voor ziekte
 • Je hebt een betere slaapkwaliteit
 • Je bent meer in het nu en geniet daardoor meer van de kleine dingen

Past dit coachprogramma bij jou?

Mensen die mijn individuele mindfulness programma volgen weten al dat ze graag een complete training willen volgen. Ze vinden het prettig om dat alleen met een trainer te doen zodat ze veel persoonlijke aandacht krijgen. Vaak hebben ze een periode van veel stress gehad en de impact daarvan gevoeld. Ze willen heel graag anders omgaan met stress en stressvolle situaties.

Problemen die zij ervaren zijn bijvoorbeeld:

 • Ze hebben een vol hoofd met veel gedachten en willen dat graag veranderen.
 • Ze zijn overspannen of burn-out geraakt en vragen zich af hoe het nu verder moet.
 • Ze zitten niet lekker in hun vel. Het werk loopt niet echt lekker en ze voelen zich ook niet fit.
 • Ze piekeren over het werk en slapen er ook nog eens slecht door
 • Ze hebben een kind of partner die extra zorg vraagt en komen eigenlijk niet aan zichzelf toe.
 • Ze werken op de automatische piloot en hebben geen uitdaging in het werk.

Dit zijn voorbeelden van veelgestelde vragen:

Ik pieker veel over hetzelfde. Het laat me maar niet los terwijl ik er eigenlijk niet veel aan kan veranderen. Hoe kan ik minder piekeren?

Ik voel me opgejaagd en moe. Al die dingen die moeten. Hoe kan ik me weer rustig gaan voelen?

Mijn hoofd is zo vol. Het voelt niet fijn. Hoe kan ik mijn hoofd leger maken?

Mij werd aangeraden om mindfulness te gaan doen, maar ik heb geen zin om in een groep te zitten? Kan ik ook gewoon alleen mee doen?

Ik heb last van allerlei kleine dingen. Onverwachte geluiden, spelende kinderen, het is me allemaal te veel. Het liefst blijf ik ‘s ochtends in mijn bed liggen. Hoe kan ik dit veranderen?

Ben je klaar voor verandering?

Klanten die succesvol deelnemen aan individuele mindfulnessprogramma herkennen zich vaak in de volgende kenmerken:

 • Ze zijn denkers.
 • Ze zijn bereid om met een nieuwe blik naar hun gewoontes te kijken en zijn nieuwsgierig naar hoe het anders kan.
 • Ze hebben tijd en energie om dagelijks te oefenen met de mindfulness oefeningen.
 • Ze zijn hoger-opgeleide professionals of managers.

Mindfulness leek me al heel lang interessant en ik heb al wel een aantal keer gekeken naar mogelijkheden. Een individuele cursus leek me heerlijk… en dat was ook zo! Ik ben me bewust geworden van de gedachten die ik heb. Ik ben rustiger en vriendelijker geworden en ik ben veel minder snel van slag.

emma, 2019

Inhoud en opbouw van het individuele mindfulness programma

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten. Elke week heeft een ander onderwerp. Deze individuele training is ontworpen volgens de basistraditie van mindfulness. Aangezien dit een individuele training is, kunnen we deze aanpassen aan jouw voorkeuren. Wil je de training misschien buiten doen? Dat kan! Wil je de training misschien bij jou thuis doen? Dat kan ook! Mindfulness is een vaardigheid die je leert door te doen. Naast de wekelijkse bijeenkomst kan je daarom het best zelf ook tijd vrijmaken om te oefenen.

De belangrijkste onderdelen van een mindfulness training zijn:

 • begeleide aandachts- en concentratie-oefeningen;
 • bewegingsoefeningen;
 • zit- en loopmeditatie;
 • bespreking van de ervaringen.

Tijdens de training krijg je

 • 8 fijne bijeenkomsten;
 • buiten in de frisse buitenlucht of bij jou thuis
 • een werkboek;
 • een stick met meditatieoefeningen
 • toegang tot de e-course Mindfulness van Gezonde Boel ter extra ondersteuning.

Heb je vragen over de individuele mindfulness training? Of wil je je aanmelden?

Laat het weten via dit formulier. Ik neem binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend telefonisch intake-gesprek.