De coronacrisis heeft de arbeidsmarkt behoorlijk veranderd. Er wordt veel flexibiliteit gevraagd van ons allemaal, zowel in de thuis situatie als op het werk. In sommige branches is veel minder werk, in andere is meer werk. Het is goed om je te beraden op de toekomst. De overheid is hier op ingesprongen met het Nederland Leert Door programma. Binnen dit programma kunnen volwassenen een gratis loopbaan coachtraject volgen: het zogenaamde ontwikkeltraject. Met Werken zonder Stress bied ik graag ook coaching aan binnen deze regeling.

De coronacrisis laat ook zien hoe belangrijk leefstijl is. Vandaag trokken een grote groep wetenschappers, hoogleraren en bestuurders aan de bel. Ze minister De Jonge, minister Van Ark en staatssecretaris Blokhuis op tot een leefstijlcampagne zodat mensen zichzelf beter kunnen wapenen tegen het virus. Dat is nodig omdat veel mensen de neiging hebben om ongezonder te leven nu we zo veel thuis moeten zijn.

Ik wil, als loopbaancoach en leefstijlcoach, graag meehelpen. Ik zal in alle ontwikkeladvies-trajecten die ik doe de deelnemers vragen of ze interesse hebben in een leefstijl check. We besteden dan een klein deel van de tijd aan leefstijlonderwerpen. Dan kan je vanzelfsprekend denken aan beweging en voeding en zeker ook aan aandacht voor het slaappatroon, het gebruik van alcohol en de omgang met stress.

www.werkenzonderstress.nl/ontwikkeladvies

Ontwikkeladvies met een vleugje leefstijl
Getagd op: