Als wandelcoach neem ik mensen mee de natuur in. De natuur geeft veel: de natuur helpt stress verminderen, de natuur stimuleert de creativiteit en de natuur stimuleert verbondenheid. Vorige week hebben veel mensen dat ervaren. Deze week blijven we thuis en misschien is dit een mooi moment om terug te geven aan de natuur. Hieronder mijn lijstje met drie dingen die je gewoon thuis kan doen voor de natuur!

1. Vergroen je tuin of balkon. Veel kwekers kunnen tijdens de coronacrisis hun mooie planten niet kwijt op de gebruikelijke manier. Bestel planten en je helpt de kwekers, de natuur en je hebt ook nog eens een mooier uitzicht!

2. Bereid je voor op de bijentelling van 18-19 april. Bekijk alvast hoe de verschillende bijen er uit zien en kijk eens rond in de tuin of je er wat kunt herkennen. En volgend weekend natuurlijk meedoen! Wie heeft de meeste bijen in de tuin?

3. Gebruik de zoekmachine Ecosia. Ecosia gebruikt de winst om bomen te planten en daarmee de natuur en de lokale economie te steunen. Rondhangen op internet voelde nog nooit zo goed!

Veel plezier!

3 x teruggeven aan de natuur