Natuur versterkt coaching!

de natuur als partner in coaching
foto: Mabel Amber

Coaching en de het groen in de natuur zijn een uitstekende combinatie omdat de natuur de coaching versterkt. Daarom ben ik wandelcoach. De natuur helpt je vrijer te denken en nieuwe dingen te zien en dat is precies wat helpt in coaching! 

Even naar buiten doet goed

Gevoelsmatig klopt het wel: even lekker naar het bos als alles tegen zit. Geen gekke gedachte toch: even naar buiten, de frisse wind voelen en even de zon op je huid. Even de rust opzoeken en aan wat anders denken. Best kans dat je al wandelend anders gaat kijken en dat je gevoel over wat er aan de hand is verandert tijdens de wandeling. Ook uit de wetenschap komen steeds meer aanwijzingen dat in het groen zijn bijdraagt aan je gezondheid.

Anders kunnen denken

Het meest bekende effect is dat de natuur bijdraagt aan het herstel van stress. Een minder bekend effect van de natuur is dat het persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevordert. Contact met de natuur heeft namelijk positieve effecten op de  ‘hogere’ cognitieve functies die bijvoorbeeld nodig zijn om te plannen, impulsen te beheersen en problemen op te lossen.Persoonlijke ontwikkeling bevorderen? Effecten op zingeving? Plannen, impulsen beheersen en problemen oplossen? Dat lijken wel onderwerpen die in de coaching aan bod komen. Jazeker! In de coaching gaat het vaak over wat je nu echt belangrijk vind in het leven en in het werk. Het gaat vaak over keuzes maken en over anders doen dan je eerst deed.

Coachoplossingen in de natuur

Klanten hebben een probleem en zijn op zoek naar een oplossing. Ze vragen zich bijvoorbeeld af of ze in de huidige baan moeten blijven of een andere baan moeten zoeken. Of het werk kost zoveel energie dat ze het hele weekend moeten bijkomen van de inspanning. Bij coaching in de natuur neemt de spanning die je voelt wat af en er ontstaat ruimte om anders te kijken. De natuur helpt je om met een frisse blik te kijken en dingen te zien die je niet eerder zag. Zo kom je tijdens coaching in de natuur makkelijker naar nieuwe en passende oplossingen.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens naar mijn aanbod!

Waarom coaching in de natuur?