Slapen is, het zal niet verbazen, het allerbelangrijkst wat je kan doen om te herstellen. Tijdens je slaap herstelt het lichaam zich van de inspanning gedurende de dag. Genoeg slapen is dus essentieel als je wilt herstellen van stress. Maar wat is genoeg? De hoeveelheid slaap die mensen nodig hebben verschilt, maar de meeste mensen hebben rond de 8 uur slaap nodig. De meeste mensen worden ’s ochtends door de wekker gewekt waardoor ze minder slapen dan ze misschien eigenlijk nodig hebben.

Mijn oog viel vanochtend op dit bericht over slaap en de biologische klok. Als je een ochtendmens bent … zorg dan dat je een ochtend mens kunt zijn! En als je een avondmens bent … zorg dan dat je een avondmens kunt zijn. Proberen je biologische klok in een ander ritme te krijgen leidt tot slaaptekort. Wat betekent dat voor jou?

In deze Coronatijd zijn veel mensen thuis aan het werk. Begint je dag met de wekker of volg je meer je natuurlijke ritme?

https://amazingerasmusmc.nl/actueel/volg-je-biologische-klok/

Slaap je wel genoeg?
Getagd op: