Vitaliteit. Je vitaal voelen. Ik associeerde het altijd met ouder worden. Met ouder worden maar toch wat jeugdigheid vast willen houden, zoiets. Toen ik opzocht wat het nu eigenlijk echt betekent kreeg het woord vitaliteit voor mij een andere betekenis. De vertalingen die me het meest aanspraken waren energie, levenskracht, levenslust en werkkracht. Vitaliteit gaat dus over je krachtig voelen en er zin in hebben!

Hoe anders is de dagelijkse praktijk voor veel mensen. Ik zie mensen die zich juist helemaal niet zo krachtig voelen en die ook veel dingen doen omdat het moet, niet omdat ze er nu zo veel zin in hebben. Mensen die stress ervaren en het even niet zo goed weten. Met mijn coaching draag ik er aan bij dat ze dit kunnen veranderen. Dat ze leren hoe ze zich weer krachtig kunnen gaan voelen en dat ze ontdekken welke bezigheden en welke taken ze met plezier doen. Ik zie mensen echt energie krijgen en opleven. Fantastisch om te zien en fantastisch om aan bij te dragen. Vitaliteit.

 

Vitaliteit – een mooi doel!
Getagd op: