Een wandelcoachprogramma waarin je fitter wordt en een gezonder eetpatroon ontwikkelt dat past bij jouw leven. Je voelt je gezond en tevreden en je weet hoe je omgaat met verleidingen en met dagen dat het even niet zo makkelijk gaat. Je ontdekt hoe je gezonder kunt leven zonder dat dat saai en vervelend aanvoelt. Be You!

Ben je ontevreden over je lijf en voel je je gespannen? Heb je alle diëten al geprobeerd en heb je alle maten kleding in je kast hangen? Heb je calorieën geteld, repen gegeten en heb je daar gewoon geen zin meer in? Wil je nu wel eens weten hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met verleidingen? Wil je op een gezonde manier afvallen en meer gaan bewegen?

Veel vrouwen gaan van het ene dieet naar het andere. Het werkt allemaal goed, maar als het dieet afgerond is komen de kilo’s weer terug. En meestal meer dan er eerder af gingen. Steeds een periode keihard je best doen met een dieet, gevolgd door een periode waarin de oude gewoontes weer terug komen en het gewicht er toch weer bij komt. Het is frustrerend en het lijkt wel of het bij anderen veel makkelijker gaat. Zo wisselen periodes van lijnen en periodes van aankomen elkaar af en komt er maar geen stabiele verbetering.

Dat kan anders en beter!

Stel je voor dat je een stabiel gezond gewicht bereikt en dat je dat kunt volhouden! Je voelt je goed en je hebt zelfvertrouwen. Je bent niet heel de dag bezig met nadenken over je voeding en je voelt je ontspannen. ’s Avonds heb je nog energie voor je kinderen, gezin, hobby of vrienden. De mensen om je heen en jij zelf herkennen je weer zoals je echt bent.

Coaching ondersteunt je verandering

Om een gezond patroon te ontwikkelen dat bij je past, gaan we eerst goed uitzoeken wat je huidige eet en beweegpatronen zijn, wat je slaapkwaliteit is en met welke mate van stress jij te maken hebt in je leven. We krijgen zicht op wat voor jou belangrijk is in het leven. Vervolgens bekijken we welke veranderingen je kunt doen die passen bij jouw doelen en jouw leven, zodat het veranderingen zijn die je vol kunt houden. We bekijken welke situaties lastig voor je zijn en hoe je met die situaties kunt omgaan. In het wandelcoachprogramma Afvallen en fitter worden, ontvang je persoonlijke begeleiding om de stress en frustratie die met diëten te maken heeft achter je te laten. Je krijgt meer energie. Je krijgt inzicht in hoe jij gezonder kunt leven en je gezonder kunt voelen. En ja, dan word je fitter en val je ook af.

Afvallen en fitter worden levert je het volgende op:

 • Je krijgt inzicht in jouw belangrijkste voedingspatronen. Je ontdekt wat jij anders kan doen op een manier die bij je past.
 • Je ontwikkelt een patroon dat bij je past waardoor je het vol kunt houden.
 • Je onderzoekt en bepaalt wat jou drijft en motiveert, waar jij voor staat en wat betekenis heeft voor jou.
 • Je krijgt inzicht in jouw beweeg-, slaap- en stress patronen.
 • Je ontdekt hoe je je motivatie om vol te houden kunt vasthouden.
 • Je weet welke situaties lastig zijn en hoe je kunt omgaan met die situaties.

Past dit coachprogramma bij jou?

Mensen die mijn wandelcoachprogramma Afvallen en fitter worden volgen, voelen zich niet zo gezond en zijn niet tevreden over hun lichaam. Dat werkt door in hun leven. Het geeft stress, onrust en vermoeidheid. Ze hebben al veel geprobeerd om te veranderen, maar iedere keer lukt het niet zo goed. Daarom denken ze veel na. Toch weten ze niet zo goed hoe ze vooruit kunnen komen.

Problemen waar zij mee komen zijn bijvoorbeeld:

 • Ze zijn ontevreden over hun lichaam en voelen zich moe.
 • Ze willen graag afvallen en hebben geen zin om het zoveelste dieet te gaan doen.
 • Ze zitten niet lekker in hun vel. Het werk loopt niet echt lekker en ze voelen zich ook niet fit.
 • Ze willen graag gezonder leven, maar zien door de bomen het bos niet meer.
 • Ze hebben een slechte conditie en krijgen weinig beweging.
 • Ze slapen niet goed en denken veel na zonder dat ze verder komen.
 • Ze voelen zich vaak moe en hebben daar last van.
 • Ze hebben een kind of partner die extra zorg vraagt en komen eigenlijk niet aan zichzelf toe.
 • Ze doen veel op de automatische piloot.

Dit zijn voorbeelden van veelgestelde vragen:

Als ik niet zo lekker in mijn vel zit ga ik snaaien en daarna heb ik spijt. Hoe kan ik gewoon gezonder leven?

Geen koolhydraten, veel eiwitten, vooral raw…. ik heb het allemaal geprobeerd maar op de een of andere manier lukt het niet om af te vallen. Wat moet ik doen?

Op mijn werk draait het niet lekker en ik voel me ook niet zo gezond. Ik wil me weer lekker voelen en wat afvallen. Hoe krijg ik dat voor elkaar?

Ik wil gezonder leven zonder punten of calorieen te tellen. Kan dat?

De laatste jaren komt er steeds een kilootje bij. Ik wil dit niet meer. Ik heb er last van. Ik wil er representatief uitzien!

Ben je klaar voor verandering?

Klanten die succesvol deelnemen aan het individuele wandelcoachprogramma Werken zonder Stress herkennen zich vaak in het volgende:

 • Ze hebben de wil om hun situatie te veranderen en zetten zich in om tot de best mogelijke oplossing te komen.
 • Ze zijn gemotiveerd en bereid om de (wandel)opdrachten (sommige dagelijks) uit te voeren.
 • Ze zijn bereid om met een nieuwe blik naar hun gewoontes te kijken en zijn nieuwsgierig naar hoe het anders kan.
 • Ze willen meer bewegen en zoeken naar manieren om dat te doen.
 • Ze willen geen dieet, maar willen hun leefstijl veranderen. Met kleine stapjes, zodat ze het kunnen volhouden.

De gesprekken met Marcella zorgden ervoor dat ik anders ging kijken. Ik voel me gezonder en meer tevreden over mijzelf. Ik ga anders om met voeding en bewegen en dat voelt goed.

Trudy, 2019

Inhoud en opbouw van dit coachingprogramma

In Afvallen en fitter worden krijg je veel persoonlijke aandacht. We gaan goed uitzoeken wat je leefstijlpatronen nu zijn en wat voor jou prettige veranderingen zijn. en toewerken naar jouw oplossingen. Je krijgt opdrachten, e-coachmodules en oefeningen die je helpen om jouw doelen doelen te bereiken. Werken zonder stress!

Het programma bestaat uit:

 • Een telefonisch kennismakingsgesprek met aandacht voor je verhaal, vraag en wens
 • Een uitgebreide intake om jouw huidige leefstijlgewoontes en motivatie in beeld te brengen.
 • Beschrijving van je gewenste resultaat op basis van de intake
 • 6 wandelingen van 1,5 uur met deskundige en resultaatgerichte coaching
 • Uitgebreide voorbereiding door de coach op je wandelingen
 •  E-coachingsmodules gericht op stressvermindering, leefstijl en/of ontspanning aansluitend bij je doel.
 • Notitieboekje om jouw recept voor Afvallen en Fitter worden in op te schrijven.

Vergoedingen voor coaching

Als je in dienst ben bij een bedrijf of organisatie kan je vaak de kosten vergoed krijgen door je werkgever. Mocht je het niet vergoed krijgen door je werkgever, dan zijn de kosten (vanaf €250) aftrekbaar van de belasting. De precieze regels en voorwaarden kan je vinden bij de Belastingdienst.

Als je zelf ondernemer bent kan je de kosten van coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.

Heb je vragen over het individuele coachprogramma Afvallen en Fitter worden? Of wil je je aanmelden?

Laat het weten via dit formulier. Ik neem binnen twee werkdagen contact met je op om een afspraak te maken voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.